Uráží mě, když člověk, který totalitě sloužil, hovoří o nové totalitě, vpálil Babišovi ministr Dvořák

Uráží mě, když člověk, který totalitě sloužil, hovoří o nové totalitě, vpálil Babišovi ministr Dvořák

Po druhém vystoupení Andreje Babiše v rámci debaty o pořadu schůze parlamentu k vládnímu konsolidačnímu balíčku nevydržel ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) Babišovo neustálé tvrzení, že zde panuje novodobá totalita, a Babiše tvrdě usadil.

„Musím jako ten, kdo prožil totalitu, zásadně protestovat proti brutálnímu, sprostému zneužívání tohoto výrazu ve snaze kritizovat současnou vládu,“ řekl poté, co Babiš domluvil, ministr Dvořák, který má podle svých slov s komunistickou totalitou „velmi intenzivní osobní, a rozhodně ne povznášející zážitek“.

„Proto mě uráží, když někdo, kdo má zásadně jinou zkušenost s totalitou, někdo, kdo totalitě sloužil, kdo na ní prosperoval, kdo s ní spolupracoval, tady dnes znehodnocuje význam slova totalita použitím výrazu nová totalita na současnou realitu,“ vmetl Babišovi jeho aktivní působení v komunistické straně.

„Je to jen ubohý pokus přihřát si svou politickou polívčičku,“ konstatoval Martin Dvořák, který předtím Babišovi připomněl, že v případě, že by tu skutečně byla totalita, nemohl by opoziční poslanec „šest hodin plivat na vládu, nadávat jednotlivým ministrům a vykřikovat cosi o tom, jací jsou to lháři a podvodníci. Kdyby tady byla skutečná totalita, nebylo by možné, aby se lidé shromažďovali na ulicích, na náměstích a vyjadřovali svůj nesouhlas s vládou. Kdyby tady byla nová totalita, byli by lidé vyhazováni ze zaměstnání a ze školy, neměli by šanci na to, aby se dočkali nějakého kariérního postupu jenom za to, že nesouhlasili s vládou.“ 

Zdroj: https://www.forum24.cz/urazi-me-kdyz-clovek-ktery-totalite-slouzil-hovori-o-nove-totalite-vpalil-babisovi-ministr-dvorak